Sitemap Print

Corona

Vanwege de corona uitbraak hebben onze praktijken een aantal maatregelen genomen. Hiermee willen we verspreiding van het virus voorkomen én de huisartsenzorg beschikbaar houden voor mensen die dat hard nodig hebben.

 

Draag een mondkapje

 

• Alle praktijken zijn uitsluitend open voor mensen met een afspraak, bel daarom eerst.
• Bel eerst als u naar een huisartsenpraktijk wilt komen, bijvoorbeeld voor het inleveren van urine
• Het inloopspreekuur gaat niet door
 

Speciaal spreekuur voor mensen met luchtwegklachten
Er is een speciaal spreekuur voor patiënten met luchtwegklachten, voor wie een afspraak bij de huisarts noodzakelijk is. Dit spreekuur is niet altijd standaard in uw huisartsenpraktijk. U hoort van de assistente waar u moet zijn. Op deze manier willen we patiënten met een mogelijke corona-besmetting gescheiden houden van andere patiënten. U kunt hier een andere huisarts treffen dan uw eigen huisarts.

Wanneer belt u NIET met uw huisarts?
Heeft u verkoudheidsklachten maar voelt u zich niet erg ziek? Er is geen sprake van spoed. Blijf thuis en ziek uit. U hoeft uw huisarts niet te bellen. 

Wanneer belt u wel met uw huisarts?
Als u moeilijk ademt met of zonder koorts (meer dan 38 graden Celsius). Kom in elk geval NIET naar een huisartsenpraktijk, maar bel voor overleg.
Voor medisch dringende huisartsenzorg kunt u ons natuurlijk gewoon bellen.

Geen klachten, toch ongerust?

Voor algemene vragen over het coronavirus kunt u terecht op de website van het  RIVM of thuisarts.nl. Of bel het landelijk informatienummer: 0800-1202 (tussen 8.00 en 20.00 uur)

 

Corona vaccinatie